Κλασσικό Μπαλέτο

Το κλασσικό μπαλέτο μας θυμίζει ρομαντικά φορέματα, ωραία σώματα, αιθέριες υπάρξεις…

Το αποτέλεσμα πράγματι μπορεί να είναι αυτό. Όμως, για να βγει στη σκηνή αυτό απαιτείται μακρόχρονη εκμάθηση και εξάσκηση. Το σώμα πλάθεται με δυνατούς και κομψούς μύες, με ελαστικούς συνδέσμους και δυνατή καρδιά.

Το μπαλέτο είναι μια τέχνη δύσκολη και η εκμάθησή της απαιτεί άρτια καταρτισμένους δασκάλους χορού προκειμένου να είναι ασφαλές και δυνατό το σώμα του μαθητή ή της μαθήτριας.

Τα οφέλη είναι πολλά. Διαβάστε και ενημερωθείτε για τα τμήματα και τα επίπεδα του κλασσικού μπαλέτου στην Ballet Arts.

Μοντέρνο

Είναι ένα είδος χορού που εκπαιδεύει τον χορευτή/μαθητή σε διαφορετικές ποιότητες (lyrical, jazz, musical, contemporary). Παράλληλα δυναμώνει το σώμα και μαθαίνει στον χορευτή την τεχνική μέσα από μια δομή ασκήσεων για όλο το σώμα.

Στόχος είναι, να έχουμε έναν χορευτή έτοιμο και καλά προετοιμασμένο για διάφορα είδη χορού.

Σημαντική εδώ, είναι η έκφραση του χορευτή (performance) στην οποία εκπαιδεύεται σε κάθε μάθημα μέσα από τον αυτοσχεδιασμό, τις διάφορες ασκήσεις συναισθημάτων, και μέσα από τις διαφορετικές ποιότητες των ασκήσεων.

Modern ISTD
Μάθημα Σύγχρονου χορού - Ballet Arts Liza Kyriakidou

Σύγχρονος Χορός

Απελευθερώστε τη κίνηση και το σώμα σας μέσα απ’τον σύγχρονο χορό!

Ο σύγχρονος χορός έχει κυριαρχήσει στον κόσμο ως ένα από τα σημαντικότερα είδη χορού. Ενθαρρύνει τη δημιουργική ελευθερία και την καλλιτεχνική έκφραση.

Οι λέξεις που εκφράζουν αυτό το είδος χορού: Συστολή, Απελευθέρωση, Ασκήσεις δαπέδου, Πτώση και επαναφορά, Αυτοσχεδιασμός.

Στη Ballet arts διδάσκουμε Contemporary ISTD syllabus, με στοιχεία Graham, Contact και Commercial Contemporary για όλες τις ηλικίες.

Progressing Ballet Technique

Η Progressing Ballet Technique είναι μια επαναστατική μέθοδος που σχεδιάστηκε από την Marie Walton-Mahon, για να ενισχύσει την εκγύμναση των μυών και να πετύχουν οι μαθητές στο μέγιστο τους στόχους που έχουν θέσει στο κλασσικό μπαλέτο. Απώτερος σκοπός του προγράμματος είναι να τελειοποιηθεί ο συντονισμός των κινήσεων, η ευθυγράμμιση και η στάση του σώματος, μέσα από την ενδυνάμωση, την ευλυγισία και την μυϊκή μνήμη.

Η Ballet arts έχει εντάξει το PBT στην προθέρμανση των μαθητών της και απολαμβάνει την ασφαλή εξέλιξη των μαθητών της σε δυνατούς και ευλύγιστους χορευτές.

Progressing Ballet Technique Glyfada
Musical Athens

Μιούζικαλ

Υποκριτική, τραγούδι και χορός! Το θέατρο στο μεγαλείο του…

Κάθε χρόνο έχουμε όλο και περισσότερους μαθητές σε αυτό το τμήμα. Αυτό το είδος χορευτικού θεάτρου, έχει αρχίσει να κερδίζει μικρούς και μεγάλους λόγω των πολύπλευρων απαιτήσεων (τραγούδι, χορός και υποκριτική). Στο εξωτερικό είναι ήδη πολύ διαδεδομένο στο θέατρο αλλά και στον κινηματογράφο.

Στο μάθημα του μιούζικαλ οι μαθητές μας περνάνε υπέροχα. Η μαγεία της μουσικής, ο λυρισμός των στίχων σε συνδυασμό με τις χορευτικές κινήσεις και την θεατρικότητα, δημιουργούν ένα μαγικό περιβάλλον όπου όλοι μαθαίνουμε αργά ή γρήγορα να χαλαρώνουμε…δυναμικά.

Contemporary Release Technique

Ανακαλύψτε τα βασικά χαρακτηριστικά της σύγχρονης τεχνικής απελευθέρωσης (Contemporary Release Technique):

– Εδαφική κίνηση

– Ροή στη κίνηση

– Ενσωμάτωση της αναπνοής

– Χρήση του χώρου

– Αυτοσχεδιασμός

– Καλλιτεχνική ερμηνεία

Contemporary Release Technique
Χορός / Γυμναστική για Εγκύους

Μάθημα Χορού / Γυμναστικής για Έγκυες

Την ώρα αυτή θα γυμναστείς προσεκτικά αλλά και νιώσεις, θα αισθανθείς και θα αφουγκραστείς το μωράκι σου. Η σχέση σου με το μωράκι σου θα ενδυναμωθεί, θα μάθεις να αισθάνεσαι τις ανάγκες του σώματός σου και του μωρού σου και θα μπορέσεις να προσαρμόσεις την καθημερινότητά σου έτσι ώστε να είστε και οι δύο ευτυχισμένες!

 

Η Ιωάννα Καβαλλάρη είναι μαία (αποφοίτησε από το τμήμα Μαιευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής) και δασκάλα χορού, έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια συμβουλευτικής, άθλησης και υγείας, θηλασμού και ψυχολογίας και θέλει να μοιραστεί μαζί σας τη μαγεία του χορού ακολουθώντας τη μαγευτική πορεία της φύσης.

Απελευθέρωσε τη χορευτική σου έκφραση!

Ανακάλυψε τον δυναμικό και συναρπαστικό κόσμο του χορού με το μάθημα “Modern Free Choreography”. Αυτό το μάθημα έχει σχεδιαστεί για να πυροδοτήσει τη δημιουργικότητά σου και να σε φέρει κοντά με όλα τα styles του μοντέρνου χορού. Lyrical, jazz, commercial, musical είναι τα βασικά styles που θα γνωρίσουμε μαζί, καθώς θα σου δοθεί και η δυνατότητα να αυτοσχεδιάσεις και να μάθεις να δημιουργείς τις δικές σου χορογραφίες !

Στιγμιότυπο από την παράσταση "Jasmine" της Ballet Arts. Εδώ το Genee.
Στιγμιότυπο από μάθημα της σχολής χορού Ballet Arts σε Modern ISTD Advanced

Jazz Quality and Technique (Κατώτατο όριο ηλικίας: 13)

Βελτίωσε το χορό σου με ποιότητα και τεχνική

Αναβάθμισε τις χορευτικές σου δεξιότητες και τελειοποίησε την τεχνική σου με το μάθημα ‘Jazz Quality and Technique’. Ιδανικό για χορευτές που επιθυμούν να βελτιώσουν την ακρίβεια και την τελειότητα των κινήσεών τους.

Αυτό το μάθημα είναι προσεκτικά σχεδιασμένο ώστε να περιλαμβάνει διάφορα στυλ χορού, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων τζαζ, λυρικού και μουσικού χορού. Είναι μια φανταστική ευκαιρία να εμβαθύνεις σε τεχνικές πτυχές και να καλλιεργήσεις μια ισχυρή βάση.