Κλασσικό Μπαλέτο

Το κλασσικό μπαλέτο μας θυμίζει ρομαντικά φορέματα, ωραία σώματα, αιθέριες υπάρξεις…

Το αποτέλεσμα πράγματι μπορεί να είναι αυτό. Όμως, για να βγει στη σκηνή αυτό απαιτείται μακρόχρονη εκμάθηση και εξάσκηση. Το σώμα πλάθεται με δυνατούς και κομψούς μύες, με ελαστικούς συνδέσμους και δυνατή καρδιά.

Το μπαλέτο είναι μια τέχνη δύσκολη και η εκμάθησή της απαιτεί άρτια καταρτισμένους δασκάλους χορού προκειμένου να είναι ασφαλές και δυνατό το σώμα του μαθητή ή της μαθήτριας.

Τα οφέλη είναι πολλά. Διαβάστε και ενημερωθείτε για τα τμήματα και τα επίπεδα του κλασσικού μπαλέτου στην Ballet Arts.

Μοντέρνο

Είναι ένα είδος χορού που εκπαιδεύει τον χορευτή/μαθητή σε διαφορετικές ποιότητες (lyrical, jazz, musical, contemporary). Παράλληλα δυναμώνει το σώμα και μαθαίνει στον χορευτή την τεχνική μέσα από μια δομή ασκήσεων για όλο το σώμα.

Στόχος είναι, να έχουμε έναν χορευτή έτοιμο και καλά προετοιμασμένο για διάφορα είδη χορού.

Σημαντική εδώ, είναι η έκφραση του χορευτή (performance) στην οποία εκπαιδεύεται σε κάθε μάθημα μέσα από τον αυτοσχεδιασμό, τις διάφορες ασκήσεις συναισθημάτων, και μέσα από τις διαφορετικές ποιότητες των ασκήσεων.

Σύγχρονος Χορός

Απελευθερώστε τη κίνηση και το σώμα σας μέσα απ’τον σύγχρονο χορό!

Ο σύγχρονος χορός έχει κυριαρχήσει στον κόσμο ως ένα από τα σημαντικότερα είδη χορού. Ενθαρρύνει τη δημιουργική ελευθερία και την καλλιτεχνική έκφραση.

Οι λέξεις που εκφράζουν αυτό το είδος χορού: Συστολή, Απελευθέρωση, Ασκήσεις δαπέδου, Πτώση και επαναφορά, Αυτοσχεδιασμός.

Στη Ballet arts διδάσκουμε Contemporary ISTD syllabus, με στοιχεία Graham, Contact και Commercial Contemporary για όλες τις ηλικίες.

Progressing Ballet Technique

Η Progressing Ballet Technique είναι μια επαναστατική μέθοδος που σχεδιάστηκε από την Marie Walton-Mahon, για να ενισχύσει την εκγύμναση των μυών και να πετύχουν οι μαθητές στο μέγιστο τους στόχους που έχουν θέσει στο κλασσικό μπαλέτο. Απώτερος σκοπός του προγράμματος είναι να τελειοποιηθεί ο συντονισμός των κινήσεων, η ευθυγράμμιση και η στάση του σώματος, μέσα από την ενδυνάμωση, την ευλυγισία και την μυϊκή μνήμη.

Η Ballet arts έχει εντάξει το PBT στην προθέρμανση των μαθητών της και απολαμβάνει την ασφαλή εξέλιξη των μαθητών της σε δυνατούς και ευλύγιστους χορευτές.

Progressing Ballet Technique Glyfada
Musical Athens

Μιούζικαλ

Υποκριτική, τραγούδι και χορός! Το θέατρο στο μεγαλείο του…

Κάθε χρόνο έχουμε όλο και περισσότερους μαθητές σε αυτό το τμήμα. Αυτό το είδος χορευτικού θεάτρου, έχει αρχίσει να κερδίζει μικρούς και μεγάλους λόγω των πολύπλευρων απαιτήσεων (τραγούδι, χορός και υποκριτική). Στο εξωτερικό είναι ήδη πολύ διαδεδομένο στο θέατρο αλλά και στον κινηματογράφο.

Στο μάθημα του μιούζικαλ οι μαθητές μας περνάνε υπέροχα. Η μαγεία της μουσικής, ο λυρισμός των στίχων σε συνδυασμό με τις χορευτικές κινήσεις και την θεατρικότητα, δημιουργούν ένα μαγικό περιβάλλον όπου όλοι μαθαίνουμε αργά ή γρήγορα να χαλαρώνουμε…δυναμικά.

Hip Hop

Ο χορός hip-hop έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο δημοφιλή στυλ χορού. Συνδυάζει μια ποικιλία από ελεύθερες δυναμικές κινήσεις, δημιουργώντας έτσι μια τέχνη ιδιαίτερα δημοφιλή στους εφήβους επιτρέποντάς τους να αυτοσχεδιάσουν και να προβάλλουν την προσωπική τους έκφραση. Η τέχνη αυτή συνδυάζει δύναμη, ορμή, ισορροπία και δημιουργικότητα.

Με την πάροδο των ετών, διάφορα βήματα έχουν γίνει δημοφιλή, όπως: pops, chest pops και άλλα, όμως το βασικό στοιχείο παραμένει η προσωπική έκφραση αφού οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να αυτοσχεδιάσουν ή να εκτελέσουν μια κίνηση με τον δικό τους τρόπο.