Γιατί Να Επιλέξω Δασκάλα RAD;

Γιατί έχουμε επιλέξει το σύστημα μπαλέτου RAD (Royal Academy of Dance)

Η RAD έχει δημιουργήσει μία μέθοδο εκμάθησης που είναι μοναδική στον κόσμο. Απευθύνεται στα παιδιά που μαθαίνουν μπαλέτο εκτός κάποιας ακαδημίας μπαλέτου. Είναι λοιπόν προσαρμοσμένη στον τρόπο που γίνεται το μάθημα στη δική μας κοινωνία: παιδιά που πηγαίνουν σε μια σχολή μπαλέτου δύο με τρεις φορές την εβδομάδα και δεν είναι συνηθισμένα στην καθημερινή και πολύωρη εξάσκηση του μπαλέτου όπως γίνεται στις ακαδημίες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, τα παιδιά να έχουν ανάγκη από μια μέθοδο που τα διδάσκει με ασφάλεια, μια και τα κενά ανάμεσα στα μαθήματα καθιστά επικίνδυνο να εκτίθενται στην ίδια σκληρή δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες, όπου μπορούν να εκπαιδευτούν αρκετά γρήγορα σε πολύπλοκες και απαιτητικές ασκήσεις χωρίς να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα, αφού ασκούνται επαρκώς σε καθημερινή βάση. 

Αυτό λοιπόν οδήγησε στην δημιουργία μιας ύλης μπαλέτου, με την οποία τα παιδιά εξασκούνται με πιο αργούς ρυθμούς τα πρώτα χρόνια, εφόσον τα σώματά τους χρειάζονται περισσότερο χρόνο να χτίσουν τη δύναμη και την ανθεκτικότητα που χρειάζεται το μπαλέτο. Όταν πια έχουν φτάσει σε προχωρημένο επίπεδο, και η δασκάλα τους το επιτρέπει, ξεκινάει σταδιακά η πιο απαιτητική εκπαίδευση.

Το κάθε επίπεδο είναι βασισμένο στις ανατομικές ικανότητες της κάθε ηλικίας με πολύ σεβασμό και προσοχή στο παιδί και την σωστή του ανατομική ανάπτυξη.

Μετά από μια τέτοιου είδους ασφαλής εκπαίδευση που διαρκεί συνήθως 12 χρόνια, ο μαθητής ή η μαθήτρια, αν το επιθυμεί, είναι σε θέση να δώσει εξετάσεις σε ανώτερες επαγγελματικές σχολές της χώρας μας ή ακόμα και σε κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού. 

Αρκετά από τα παιδιά που ξεκίνησαν και τελείωσαν τη μαθητική εκπαίδευση μπαλέτου στην Ballet arts, είναι σήμερα επαγγελματίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Όλες οι δασκάλες της RAD είναι εγγεγραμμένες στην Ακαδημία του Λονδίνου. Οι δασκάλες αυτές έχουν περάσει αυστηρή εκπαίδευση και είναι άρτια εκπαιδευμένες για να διδάξουν όλα τα επίπεδα. Από τον Ιούλιο του 2013 όλες οι δασκάλες, για να κρατήσουν το τίτλο τους πρέπει να αποδεικνύουν ετήσια, τη συνεχή επαγγελματική τους κατάρτιση αλλά και να την επεκτείνουν. Αυτό διασφαλίζει εσάς τους γονείς αλλά και την Ακαδημία ως προς το επίπεδο των δασκάλων. Έτσι όλες οι RAD δασκάλες συνεχίζουν τις σπουδές τους καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας τους.

Η RAD δίνει διπλώματα τα οποία είναι διεθνώς αναγνωρισμένα. Έχει το κέντρο της στο Λονδίνο και είναι διαδεδομένη σε 79 χώρες του κόσμου.