Εξετάσεις Και Βραβεία

ΓΙΑΤΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

Πολλοί πιστεύουν πως οι εξετάσεις προσθέτουν ένα άγχος στη ζωή του παιδιού τους και έρχονται σε εμάς με την ερώτηση «γιατί εξετάσεις;»

  1. Η διδασκαλία του μπαλέτου και μοντέρνου χορού γίνεται με ευχάριστο τρόπο σε περιβάλλον εμπιστοσύνης και σεβασμού. Σκοπός μας είναι όλα τα παιδιά να πετύχουν το καλύτερο που μπορούν μέχρι το τέλος της χρονιάς. Τον Δεκέμβριο οι δασκάλες διαλέγουν ποια παιδιά μπορούν να συμμετέχουν στις εξετάσεις. Η επιλογή γίνεται προσεκτικά έχοντας υπόψη μας διάφορους παράγοντες. Όταν αποφασίσουμε ότι ένα παιδί είναι σε θέση να δώσει εξετάσεις τότε εσείς και το παιδί σας δεν πρέπει να ανησυχείτε. Όλη η δουλειά θα γίνεται μέσα στο μάθημα αρκεί βέβαια το παιδί να μην χάνει μαθήματα. Μέχρι τον Ιούνιο το παιδί σας θα νιώθει μεγάλη αυτοπεποίθηση και χαρά για τις εξετάσεις του!
  2. Οι εξετάσεις του μπαλέτου και του μοντέρνου, είναι οι πιο ευχάριστες που θα βιώσουν τα παιδιά σας. Γι’ αυτά είναι σαν μία παράσταση ή παρουσίαση της δουλειάς τους με σπουδαίο πλεονέκτημα το δίπλωμα, το μετάλλιο αλλά και την επιβράβευση απ’ όλους μας. Τα παιδιά αποκτούν αυτοπεποίθηση και μειώνεται σημαντικά το άγχος για τις σχολικές τους εξετάσεις.
  3. Οι περισσότεροι γονείς δεν ξέρουν πώς να ελέγξουν την ποιοτική διδασκαλία της σχολής ούτε και την σωστή τεχνική που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια του μαθήματος, η οποία είναι σημαντική για την σωστή ανατομική ανάπτυξη του παιδιού σας. Μέσα από τις εξετάσεις, εσείς οι γονείς διασφαλίζετε την ποιότητα και την αξιοπιστία της σχολής.
  4. Αν το παιδί σας δεν είναι έτοιμο για εξετάσεις, έχει την ευκαιρία να συμμετέχει στα class-awards τα οποία έχουν το ίδιο ύφος και ύλη αλλά τα παιδιά δεν αξιολογούνται με την λεπτομέρεια των εξετάσεων. Και σε αυτή την περίπτωση παίρνουν ένα μετάλλιο και ένα πιστοποιητικό το οποίο τους προσφέρει μεγάλη ικανοποίηση και χαρά.
  5. To “pre-school” δηλ. τα μικρά μας 3-5 χρονών λαμβάνουν ένα ιδιαίτερα χαρούμενο πιστοποιητικό. Τα μικρά δεν περνάνε από καμία αξιολόγηση απλά αισθάνονται περήφανα που παρουσίασαν τη δουλειά τους σε μία κυρία που ταξίδευσε από μακριά για να τα δει….
  6. To “pre-primary” in dance είναι class-award μόνο. Τα παιδιά λαμβάνουν το δίπλωμα τους και το μετάλλιο τους .
  7. Από το primary in dance μέχρι και το grade 5 έχουμε την εναλλακτική των εξετάσεων ή των class-awards. Στα πιο μεγάλα επίπεδα υπάρχουν μόνο οι εξετάσεις. Στις εξετάσεις τα παιδιά αξιολογούνται με μεγάλη λεπτομέρεια με βάση των κριτηρίων που έθεσαν η RAD και η ISTD και λαμβάνουν μετάλλιο και δίπλωμα. Στα class-awards τα παιδιά αξιολογούνται γενικά και λαμβάνουν ένα αντίστοιχο δίπλωμα και μετάλλιο.

Μέσα από τις εξετάσεις της RAD και I.S.T.D. η σχολή και οι δάσκαλοί της ελέγχονται από τους αντίστοιχους οργανισμούς για τα στοιχεία της ποιότητας, της τεχνικής και της ασφάλειας που χρησιμοποιούνται στην διδασκαλία των παιδιών σας.

Στην Ελλάδα, σημαντικό κριτήριο είναι η πιστοποίηση από το κράτος της “Αναγνωρισμένης σχολής από το Κράτος”, αλλά αυτό σας καλύπτει ως προς την ίδρυση της σχολής και τον ανθρώπων που διδάσκουν. Από κει και πέρα το κράτος δεν έχει κανένα τρόπο να ελέγξει τη τεχνική, την ασφάλεια και το ήθος της διδασκαλίας. Αυτό ελέγχεται μέσα από τις εξετάσεις και πιστοποιείται μέσα από την δια βίου μάθησης των δασκάλων μας.

Οι εξετάσεις πιστοποιούν το επίπεδο των παιδιών σας μέσα από φορείς που μπορείτε να εμπιστεύεστε.

Τα διπλώματα μας είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένα. Εκτός από την αναγνώριση αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε περίπτωση μετοίκησης σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου τα παιδιά σας θα μπορούν να συνεχίσουν στο επόμενο επίπεδο της RAD και της ISTD σε αντίστοιχες σχολές, μιας και η RAD και η ISTD είναι δικτυωμένοι οργανισμοί σε πολλές χώρες παγκόσμια.

Τα διπλώματα μπαίνουν στο βιογραφικό του παιδιού σας και χρησιμοποιούνται για την ένταξή τους στα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Όταν ένα παιδί κάνει αίτηση για το πανεπιστήμιο (αυτό δεν ισχύει για τα κρατικά πανεπιστήμια της Ελλάδας) πρέπει να δείξει και εξωσχολικές δραστηριότητες. Όσο πιο πλούσιο το βιογραφικό τόσο πιο πολλές οι πιθανότητες να το δεχτούν.

Αν ο σπουδαστής θέλει να συνεχίσει τις σπουδές του στο χώρο του χορού στο εξωτερικό ή εξ’ αποστάσεως, τότε θα χρειαστεί να κατέχει τα διπλώματα της RAD ή της ISTD.