Μπαλέτο για παιδιά 3 - 5 ετών

Μουσική, χορός και … μαγεία!

Δημιουργική διασκέδαση με συνοδεία μουσικής. Κατάλληλα δομημένα μαθήματα που αναπτύσσουν τις σωματικές ικανότητες των παιδιών και ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα, την προσωπική έκφραση και τη μουσικότητα. Μέσα από την διασκέδαση, τα παιδιά θα προετοιμαστούν για την μετάβαση σε μπαλέτο και άλλα είδη χορού σε υψηλότερα επίπεδα.

Τι θα μάθουν:

  • Να κινούνται με συντονισμό και αυτοπεποίθηση
  • Να ορίζουν καλύτερα το σώμα τους και τον τρόπο με τον οποίο κινούνται μέσα στο χώρο
  • Να αντιλαμβάνονται τη μουσική με τις αισθήσεις τους
  • Να εκφράζουν τα συναισθήματά τους μέσω της κίνησης

Dance to your own tune

Επίπεδο

Ηλικία Στόχος

Επίπεδο 1

2,5 – 3,5 ετών

Επίπεδο 2

3,5 – 5 ετών

 

Μπαλέτο για ηλικίες 5 - 20 ετών

Οι βαθμολογούμενες εξετάσεις στο Dance Syllabus (της ύλης) αποτελούνται από τρεις χορευτικές αρχές:

  • Μπαλέτο – το θεμελιώδες και το σημαντικότερο μέρος του προγράμματος
  • Ελεύθερη Κίνηση – έχει επηρεαστεί και ενσωματώσει κινήσεις κοινές με άλλες μορφές χορού όπως το Natural Movement, το Σύγχρονο αλλά και τον κλασσικό Ελληνικό Χορό
  • Κάρακτερ – η θεατρική παρουσίαση του εθνικού χορού με πρωτότυπο εθνολογικό χορό και μουσική που έχει προσαρμοστεί για το θέατρο. Τα τρία στυλ – ουγγρικό, ρωσικό και πολωνικό – επελέγησαν λόγω της ιστορικής τους σημασίας στην ανάπτυξη των κλασσικών μπαλέτων του 19ου αιώνα.

Επίπεδο τάξης εξέτασης ή παρουσίασης

Κατώτατο όριο ηλικίας

Pre-Primary in Dance

5

Primary in Dance

6

Grades 1-5

7

Grades 6-8 & Intermediate Foundation

11

Discovering Repertoire επίπεδα 2, 3 και 4

12

Intermediate

12

Advanced Foundation

13

Advanced 1

14

Advanced 2

15

 

Προ απαιτούμενα εξετάσεων

Εξέταση

Προ απαιτούμενο πτυχίο

Advanced Foundation

Intermediate

Advanced 1

Intermediate

Advanced 2

Advanced 1

 

Μπαλέτο για ενήλικες

Ποτέ δεν είναι αργά! Τα τελευταία χρόνια έχουμε παρατηρήσει πως όλο και περισσότερος κόσμος αποφασίζει να ασχοληθεί με το μπαλέτο σε μεγαλύτερη ηλικία.

Έχεις ασχοληθεί στο παρελθόν με το μπαλέτο και θέλεις να το… ξαναπιάσεις; Μήπως απλά θέλεις να αρχίσεις τώρα για πρώτη φορά και να επωφεληθείς από τα οφέλη του μπαλέτου;

Δοκίμασε! Ξεκίνα τώρα και απόλαυσε τη σωματική δύναμη και τη χάρη που μπορεί να σου προσφέρει αυτή τέχνη.

Μπαλέτο για 60 ετών και άνω

Το επίπεδο αυτό έχει αναπτυχθεί για τους μεγάλους μαθητές μας, ώστε να μπορούν κι εκείνοι να απολαύσουν κάποια από τα οφέλη του μπαλέτου. Μην διστάσετε να συμμετάσχετε και να εκτοξεύσετε την ενέργειά σας στα ύψη, να βελτιώσετε τη στάση του σώματός σας και τον συντονισμό των κινήσεων σε ένα περιβάλλον με μαγευτική μουσική και σεβασμό για το σώμα.

Αρκετές έρευνες, μεταξύ των οποίων και η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Frontiers in Human Neuroscience, μας δείχνουν πως η σωματική άσκηση γενικά αλλά κυρίως ο χορός, έχουν πολλαπλά οφέλη στους ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας.

Συνολικά, ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι ο χορός θα μπορούσε να αποτελέσει έναν αποτελεσματικό τρόπο βελτίωσης ή διατήρησης της αντίληψης σε ηλικιωμένους ανθρώπους. Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα προγράμματα άσκησης που προάγουν τον συντονισμό των κινήσεων, έχουν διαφορετικές επιδράσεις στον εγκέφαλο, σε σύγκριση με την αερόβια άσκηση που έχει σχεδιαστεί για τη βελτίωση της κάρδιο-αναπνευστικής ικανότητας.

Η έρευνα τονίζει επίσης την επίδραση του χορού στα συμπτώματα κατάθλιψης. Ανεξάρτητα από την εκμάθηση μιας ακολουθίας κινήσεων, η επίδραση της κοινωνικοποίησης και της μουσικής, βασικό μέρος του χορού, μπορεί να προκαλέσει συναισθηματικές εμπειρίες και φυσικές αντιδράσεις, όπως η εγρήγορση, επηρεάζοντας έτσι τη διάθεση.

Η διάθεση του χορευτή βελτιώνεται και μέσω της συμμετοχής του σε μια ομάδα, αναπτύσσοντας μια δυναμική με τα υπόλοιπα μέλη.

Τέλος, σε μια ομάδα ηλικιωμένων ενηλίκων, έχει αποδειχθεί ότι η παρουσία μουσικής κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης θα μπορούσε να βελτιώσει τις νοητικές επιδόσεις.

Ο χορός είναι ένα υπέροχο δώρο για τους μεγαλύτερους συνανθρώπους μας που μας φρόντισαν, μας μεγάλωσαν με κόπους και αγάπη, αφήνοντάς μας μια συναισθηματική «προίκα». Στη σχολή μας υπάρχουν έμπειροι δάσκαλοι και δασκάλες χορού που θα δείξουν τον ανάλογο σεβασμό στην ανατομική ικανότητα των ανθρώπων που θέλουν να ζήσουν τη χαρά του χορού σε μεγαλύτερη ηλικία.