Προθέρμανση

Η προθέρμανση ή warm up, είναι εξαιρετικά σημαντική πριν από κάθε μορφή άσκησης. Στο μπαλλέτο χρησιμοποιούμε το ζέσταμα για να ετοιμάσουμε τις συγκεκριμένες ομάδες μυών που θα χρησιμοποιήσουμε στο μάθημα. Στον ατομικό αυτό χρόνο που δίνεται στο  χορευτή έχει την ευκαιρία  για ειδική προθέρμανση όπου ζεσταίνει και  δουλεύει τους μυς,  και τις αρθρώσεις που έχει ο ίδιος ανάγκη πέρα από την γενική του προθέρμανση

Κατά τη προθέρμανση επιτυχάνουμε τα παρακάτω:

-επίτευξη βέλτιστης απόδοσης όλου του μυοσκελετικού συστήματος την ώρα του μαθήματος

-να αυξήσουμε τη θερμοκρασία του σώματος και να προετοιμάσουμε το μυϊκό μας σύστημα να μεταβεί από τη φυσιολογική του κατάσταση σε αυτή της προπόνησης.

-να αυξήσουμε  σταδιακά τους καρδιακούς παλμούς  έτσι ώστε να αυξηθεί η αιματική κυκλοφορία στους μυς που θα χρησιμοποιηθούν κατά την διάρκεια της άσκησης.

-Αυξάνει την ελαστικότητα των μυών και των συνδέσμων

-μείωσης του κίνδυνου τραυματισμού.

-επηρεάζει τη ψυχική διάθεση

Χωρίς προθέρμανση η άσκηση είναι επικίνδυνη και τα αποτελέσματα είναι συστυχώς άμεσα, θλάση στους μυς ή στους συνδετικούς ιστούς, που μπορεί να επιδεινωθεί με το χρόνο αλλά και αν είστε τυχεροί και δεν τραυματιστείτε πάλι θα νιώσετε την έλλειψη της με τη μειωμένη απόδοση στο μάθημα.

Σας έχω ετοιμάσει ένα βιντεάκι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ζέσταμα ή σαν body conditioning. Η στάση του σώματος μου δεν είναι η καλύτερη λόγω τραυματισμού σε τροχαίο. Η άσκηση όμως και οι γυμνασμένοι μυς με προστατεύουν. Παρακαλώ σε όλη τη διάρκεια της άσκησης κρατήστε δυνατά μέσα τους κοιλιακούς σας και τη σπονδυλική στήλη βαθειά στο πάτωμα όταν είστε ξαπλωμένοι. Ξεκινήστε με λίγο jogging ή περπάτημα επί τόπου. Συνδιάστε το μέ όποιες άλλες ασκήσεις θέλετε.

Have fun exercising!

Αφήστε μια απάντηση