Δυνατότερα, ασφαλέστερα, καλύτερα: Η δύναμη της τεχνικής PBT στην προπόνηση μπαλέτου

 

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν υπάρχουν ασφαλείς τρόποι να βελτιώσετε τη μυϊκή σας δύναμη…και όχι μόνο; Γνωρίστε τη τεχνική PBT.

Η Progressing Ballet Technique είναι μια επαναστατική μέθοδος που σχεδιάστηκε από την Marie Walton-Mahon, για να ενισχύσει την εκγύμναση των μυών και να πετύχουν οι μαθητές στο μέγιστο τους στόχους που έχουν θέσει στο κλασσικό μπαλέτο. Απώτερος σκοπός του προγράμματος είναι να τελειοποιηθεί ο συντονισμός κινήσεων, η ευθυγράμμιση και η στάση του σώματος, μέσα από την ενδυνάμωση, την ευλυγισία και την μυϊκή μνήμη.

Για να αποφευχθούν οι τραυματισμοί στο μπαλέτο, θα πρέπει οι μαθητές να μην «κλέβουν» στην τεχνική. Για να επιτευχθεί όμως αυτό, χρειάζεται ευλυγισία, μυϊκή δύναμη, απόλυτος συντονισμός κινήσεων και φυσικά μυϊκή μνήμη.

Εκτελώντας κάποιες ασκήσεις με λανθασμένο τρόπο, δίνουμε στο μυαλό μας τη λάθος πληροφορία. Αρχίζει λοιπόν να δημιουργεί λανθασμένη μυϊκή μνήμη και όταν εκτελεί τη συγκεκριμένη άσκηση ο μαθητής, θα την εκτελεί πλέον λάθος. Λαμβάνοντας υπόψη, το πλήθος των μυϊκών ομάδων που χρησιμοποιούνται στο μπαλέτο, καταλαβαίνουμε πόσα λάθη μπορούν να γίνουν στην εκτέλεση ασκήσεων, οδηγώντας τελικά κάποια στιγμή σε τραυματισμό.

Progressing Ballet Technique Glyfada

Με το PBT εκπαιδεύουμε το σώμα ώστε να θυμάται ποιους ακριβώς μύες χρησιμοποιεί, για παράδειγμα για την ευθυγράμμιση. Σε αυτό βοηθάει η μπάλα γυμναστικής, η οποία δεν είναι απόλυτα σταθερή και δεν αφήνει στο σώμα άλλη επιλογή από τη χρήση εκείνων των μυών που θα το ευθυγραμμίσει. Απομακρύνοντας λοιπόν το σώμα από το σταθερό πάτωμα και τοποθετώντας το στην μπάλα, βελτιώνουμε την στάση. Τελικά, με αργό αλλά σταθερό ρυθμό, ο μαθητής εκτελεί τις γνώριμες ασκήσεις μπαλέτου με ευκολία, επειδή το μυαλό έχει εκπαιδευτεί να δίνει πλέον τις σωστές εντολές.

Παράλληλα μέσω της μπάλας γυμναστικής και του λάστιχου που δημιουργεί μια ελαφριά αντίσταση, βλέπουμε εντυπωσιακή βελτίωση και στη μυϊκή δύναμη των μαθητών.

Επιπλέον, για τα παιδιά που έχουν απώτερο στόχο μια επαγγελματική καριέρα στο χορό, θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναφέρουμε ότι με αυτή την τεχνική χτίζεται μια μακροπρόθεσμη δύναμη και ανθεκτικότητα, στοιχεία απολύτως απαραίτητα για έναν επαγγελματία χορευτή.

Η Ballet arts έχει εντάξει το PBT στην προθέρμανση των μαθητών της και απολαμβάνει την ασφαλή εξέλιξη των μαθητών της σε δυνατούς και ευλύγιστους χορευτές. Επιπλέον, η σχολή χορού προσφέρει ειδικά μαθήματα PBT.

Είναι το μεγαλύτερο και ασφαλέστερο δώρο που μπορεί να κάνει ο δάσκαλος ή η δασκάλα χορού στους μαθητές του κλασσικού μπαλέτου.

Αφήστε μια απάντηση