Αργυρώ – Μανώλια Ζενετζή

 

Με περηφάνεια, η Ballet Arts παρουσιάζει τη μέχρι τώρα πορεία της Μανώλιας, μιας μαθήτριας που γνωρίσαμε από πολύ μικρή ηλικία και που τώρα πια έχει ανοίξει τα φτερά της και πραγματοποιεί τα όνειρά της στην Αγγλία. Η Μανώλια είχε την ευγένεια να μας αφιερώσει λίγο από τον χρόνο της, όπως κάνει άλλωστε πάντα όταν επισκέπτεται την Ελλάδα ανάμεσα στις υποχρεώσεις των σπουδών της, κάτι το οποίο εκτιμούμε ιδιαίτερα, αφού πάντα σαν σχολή παρακολουθούμε την μετέπειτα πορεία των μαθητών μας και φροντίζουμε να μην χάνουμε τους δεσμούς που δημιουργήθηκαν μέσα από τα τόσα χρόνια εκπαίδευσης.

Αργυρώ – Μανώλια Ζενετζή

Μια νεαρή και λαμπερή κοπέλα με ζωηρό βλέμμα κι αυτοπεποίθηση μα πάνω απ’ όλα ένας άνθρωπος με ήθος.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 2001 και ξεκίνησε την εκπαίδευσή της στην Ballet Arts στο Grade 1 με την Λίζα Κυριακίδου, αφού οι γονείς της αναζητούσανε πολύ συγκεκριμένα μια σχολή χορού πιστοποιημένη από την RAD. Έτσι, ξεκινάει μια πορεία που στην αρχή δεν φαντάστηκε ούτε η ίδια.

Αργυρώ - Μανώλια Ζενετζή Ballet Arts

Μεγαλώνοντας, εγγράφεται επιπλέον στα τμήματα του κλασσικού και του μοντέρνου χορού της σχολής και περνάει όλες τις εξετάσεις των επιπέδων. Η αγάπη της για το χορό όχι μόνο δεν μειώνεται με τα χρόνια αλλά αντιθέτως, μεγαλώνει κάθε μέρα.

Ήδη από την εφηβική της ηλικία, είναι εξαιρετικά δραστήρια και χτίζει ένα καλλιτεχνικό βιογραφικό με συμμετοχή σε πανελλήνιους διαγωνισμούς χορού πετυχαίνοντας 2η και 3η θέση όπως και συμμετοχή σε χορευτικά summer camp του εξωτερικού.

Παράλληλα έχει ήδη ξεκινήσει μαθήματα σε φροντιστήριο για να προετοιμαστεί για τις πανελλαδικές εξετάσεις, μιας και είχε σκοπό να ακολουθήσει σπουδές στην ιατρική. Είναι πια στη Β’ Λυκείου και κάπου εκεί γίνεται η ανατροπή.

Θέλει να γίνει επαγγελματίας χορεύτρια.

Μανώλια Ζενετζή Ballet Arts σπουδές Αγγλία

Θεωρεί ότι ο χορός γυμνάζει το σώμα και την ψυχή, όπως και ο αθλητισμός. Ο χορός όμως είναι πάνω απ’ όλα τέχνη. Υπάρχει μουσική και εκπαιδεύεις την έκφρασή σου. Απαιτεί χάρη, πειθαρχεία, μουσικότητα και πολλά άλλα, που τα ανακαλύπτει καθημερινά μέσα από την εκπαίδευσή της.

Τελειώνοντας τη Γ’ Λυκείου, συγκεκριμένα το Μάιο εκείνης της χρονιάς, συμμετέχει στην ακρόαση για το Foundation Course στο Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance, όπου συμμετέχουν κάθε χρόνο 3-5 χιλιάδες παιδιά με την ελπίδα μιας επαγγελματικής καριέρας στο χορό, αλλά δέχονται μόνο 50 άτομα. Και η Μανώλια μας περνάει την ακρόαση! Είναι η μία από τα 50 παιδιά που πέρασαν σε αυτό το Πανεπιστήμιο που διακρίνεται για την ποιότητα των κλασικών σπουδών!

Όταν τη ρωτήσαμε τι θα συμβούλευε τα νεότερα παιδιά που ασχολούνται με το χορό, μας απάντησε ότι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα είναι να ακολουθούμε τις οδηγίες της δασκάλας μας τουλάχιστον ως προς την τεχνική και να μην χάνουμε την προθέρμανση. Με αυτόν τον τρόπο ελαχιστοποιούμε τον κίνδυνο τραυματισμού, που μπορεί να αποβεί μοιραίος για την μετέπειτα πορεία μας στο χορό.

Ως προς την άποψή της για το ταλέντο κάποιου στο χορό, μας απάντησε ότι ακόμα κι αν κάποιος θεωρεί ότι δεν έχει ταλέντο αλλά παρ’ όλα αυτά αγαπάει το χορό, θα δουλέψει σκληρά υποκινούμενος από την αγάπη που τρέφει γι’ αυτό. Αυτή η δουλειά θα οδηγήσει τελικά σε ένα αποτέλεσμα που δεν έχει φανταστεί και θα εκπλαγεί ευχάριστα.

Τώρα πια η Μανώλια είναι στο τελευταίο έτος της σχολής και τον Οκτώβρη που ανοίγουν οι αιτήσεις για τις εταιρείες, θα αιτηθεί με την ελπίδα να την δεχτούν τον Σεπτέμβρη σε κάποιες από αυτές.

Η προτίμησή της: Netherland dans Theater

Συνεχίζει λοιπόν με προσήλωση στους στόχους της, για να γίνει επαγγελματίας χορεύτρια στο εξωτερικό και κάποτε θα επιστρέψει και στην αγαπημένη της Ελλάδα…

Manolia Zenetzi Greece

Αφήστε μια απάντηση