Λίζα Κυριακίδου

Λίζα

Γεννήθηκε στην Κύπρο. Σπούδασε στο Λονδίνο στη Βασιλική Ακαδημία Χορού, όπου έλαβε το Licentiate και Teaching Diploma της RAD. Στην RAD τιμήθηκε με δύο βραβεία στην ανατομία και την ιστορία του χορού.

Το 2002 ίδρυσε την Ballet Arts. Η σχολή χρησιμοποιεί τα δύο πιο αναγνωρισμένα συστήματα εκπαίδευσης χορού το RAD και το ISTD. Από το 2015 έως το 2019 εκτέλεσε καθήκοντα πρεσβευτή της RAD στην Ελλάδα για το CPD. Είναι μέντορας και επόπτης πρακτικής διδασκαλίας για το εξ αποστάσεως πρόγραμμα CBTS (certificate in Ballet teaching studies). Είναι μέλος του ελληνικού Συλλόγου της RAD και έχει επίσης διατελέσει αντιπρόεδρος της επιτροπής από το 2019 έως το 2022. Επιπλέον είναι μέλος της ΣΙΣΧΕ, του συλλόγου ιδιοκτητών σχολών χορού Ελλάδας. Διαθέτει άδεια διδασκαλίας της progressive ballet technique PBT, έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση 14 ωρών Βασικών Πρώτων Βοηθειών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και παρακολουθεί ετησίως 20 ώρες σεμιναρίων και ανεξάρτητων δραστηριοτήτων για τη συνεχή επαγγελματική ανάπτυξη της RAD.

Πριν εγκατασταθεί στην Ελλάδα έκανε την πρακτική της στο Λονδίνο στα κεντρικά γραφεία της RAD, εργάσθηκε στις ΗΠΑ στο Πανεπιστήμιο του Reno Nevada και σε ιδιωτικές σχολές. Στην Κύπρο δίδαξε μπαλέτο και “χοροθεραπεία και κινησιοθεραπεία” σε ιδιωτικά σχολεία και άνοιξε τη δική της σχολή μπαλέτου.

Η Λίζα είναι επίσης πιστοποιημένη life coach, με εξειδίκευση στη συνεργασία με εφήβους και καλλιτέχνες όλων των ειδών για την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και την αντιμετώπιση των προκλήσεων στην επίτευξη των στόχων τους.

Ζει στη Γλυφάδα και έχει τρεις κόρες, τη Μανουέλλα, τη Μαίριλυν και την Εμμέλεια.